torstai 14. elokuuta 2014

Syyssateet

Sateet saapuivat alkuviikosta ja useampana yönä olen herännyt rankkasateen pauhuun. Ukkonenkin on paukutellut pariin otteeseen. Päivät ovat kuitenkin olleet yhä aurinkoisia ja lämpimiä. Lampaat kerjäävät herkkuja ja rapsutuksia ja odottelevat keritsemistä, kunhan saadaan hankittua tarpeeksi terävät Fiskarsit..

Perunamaalla on sadonkorjuun aika. Sato vaihtelee niin kokonsa kuin värinsä osalta, mutta makoisia olivat kun maisteltiin. Viikonlopun suunnitelmissa onkin ottaa kuokka käteen ja kerätä sato talteen. Omavaraistalous on siis laajentunut munista perunoihin (ja villasukkiin)

Koululaiset lähtivät koulutaipaleelle viikko sitten. Pari päivää meni harjoitellessa, lähinnä koulubussin kuskilla, mutta muutaman päivän koulutus kantoi hedelmää ja kyyti on saapunut sovittuun paikkaan sovittuna aikana.

Vasikoiden kesähoito päättyi viime viikolla ja vasikat palasivat kotilaitumelleen ikäiseensä seuraan. Muutto ei ollut ihan Mustikin ja Mansikin mieleen vaan lastauspuuhat olivat ottaneet 3,5 tuntia ja reviiri oli laajentunut huomattavasti. Pellon lisäksi tutuksi olivat tulleet lähimetsät joka puolella ja tien viertäkin olivat juosseet. Lopulta olivat olleet niin uupuneita, että päätyivät trailerin kyytiin. Vasikkajahdin tiimellyksessä pupuhäkin väliseinään oli tullut jäniksen mentävä reikä ja näin ollen romanssi ehti roihuta ennen meidän kotiutumista. Nyt sitten odotellaan, syntyykö ensi kuun alkupuolella syyspesue pitkäkorvia..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti