lauantai 12. heinäkuuta 2014

Iloja ja suruja

 
Kuluneeseen viikkoon mahtui paljon sattumia ja tapahtumia. Tiistaina olin Olavinlinnassa Ooppera-juhlilla yhdessä Turusta saapuneen äitini kanssa ja oli hyvin vaikuttava tulkinta oopperasta Madama Butterfly.
Keskiviikkona heiluimme heinähangon varressa ja nostimme heiniä seipäille, noin 20 seivästä otti aikaa 2,5 tuntia. Nyt on lampaille ruokaa ainakin alkutalveksi. Pidän tosi paljon noista ei-koneistetuista maalaisten töistä; heinätyöt, viikatteella niittäminen, laidunten aitaaminen, vesien kantaminen jne...ei tarvitse muuta kunnon kohotusta kun hiki hatussa saa puuhastella.
Torstaina koitti sitten vapaapäivät ja suuntasin Lohjalle Rantajameille. Illan esiintyjiä olivat Sanni, Kaija Koo ja Cheek ja oli mukava juhlat, paljon tuttuja kasvoja. Perjantaina kotiuduin Ikean ja Mc Donaldsin kautta, kumpainenkin tuntemattomia käsiteitä näillä seuduilla.
Ilta vierähtikin hiukan poikkeuksellisissa merkeissä kun Ellu-lehmää oli kohdannut vaikea poikimishalvaus ja ketoositila ja näin ollen eläinlääkäri tuli taloon. Vastoin odotuksia Ellu ei kuitenkaan selvinnyt halvauksestaan ja päätyi traktorin kauhaan varhain tänä aamuna. Pienet vasikat jäivät ihmeissään aitaukseen, mutta kovin reippaina ryhtyivät saman tien syömään jauhoseosta ja heinää. Illan mittaan jo leikkivätkin keskenään ja varoituksista huolimatta eivät ole maidonlähdettä kaipailleet vaan vesi on maistunut. Nyt jatkavat oleilua meidän pellolla syksyyn asti ja sitten lähtevät tahoillensa kasvamaan, toinen pihviksi, toinen maidontuottajaksi.
 
Maanantaina lähden kolmen päivän vaellusleirille ratsastelemaan, hankin jo upouudet tamineetkin, jotta korjaan paremmat tyylipisteet.. Toivotaan kesäisiä kelejä niin kelpaa ratsastella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti