maanantai 7. heinäkuuta 2014

Karkauspäivä

Leppoisan päivän ja makoisan kotikutoisen hernekeittopäivällisen päätteeksi suuntasimme uimarannalle, koko iloinen perhe. Minunkin talviturkki jäi tuolle reissulle ja oli kyllä mahtava pulikoida kirkkaassa ja raikkaassa vedessä.
 
Kotona oli ollut kova meininki- mitä sitä hiiristä sanotaankaan kissojen ollessa poissa.. Lopputulemana Ellu seisoi keskellä peltoa, aidan väärällä puolella, vasikat onneksemme olivat aitojen sisäpuolella. Jorma viiletti pitkin pihaa otsatukka hulmuten ja karitsat löytyivät kesähuoneesta rennosti loikoillen syömästä Muumi-tikkareita..
 
Ellu oli jo kuuluisan temperamentin puolesta ensimmäinen kiinniotettava, muu eläinkunta jouti hetken odottaa, Jorman pieni piiri pyöri häkin ympärillä ja Muumi-tikkareissakin oli vielä makua. Ellun pyydystykseen käytimme apuna oveluuden lisäksi aitausta ja vasikoita. Sähkölanka poltettiin pikana poikki karkurin puolelta peltoa ja muutamassa minuutissa oli uusi portti syntynyt. Pientä houkuttelua, hutkimista ja huijausta vaadittiin siihen, että arvon lehmärouva asteli takaisin lastensa pariin. Seuraavana häkkiin suorastaan jonotti Jorma ja viimeisenä tuupattiin portista sisään tyytyväisenä mussuttelevat lampaat.
Huomenna onkin kauppa-autopäivä, joskos sitä pistäisi Lambit jonoon ja tikkariostoksille..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti